Het voedingscentrum adviseert om per dag minimaal 250 gram groenten en twee stuks (totaal 200 gram) fruit te eten.
Komt voor in peterselie, sinaasappels, citroenen, aardbeien, grapefruit, ananas, broccoli, spinazie, bloemkool, spruiten en aardappelen. In mindere mate: tomaten, witlof, asperges, erwtjes In zeer geringe mate: druiven, wortelen, peren en appelen. Vitamine C is een belangrijke in wateroplosbare antioxidant, speelt een voorname rol bij veel lichaamsprocessen en ijzertransport. Is essentieel voor de stofwisseling van aminozuren en de opname van ijzer vanuit het maagdarmkanaal. Bovendien verbetert de algemene conditie en weerstand tegen infecties.
100mg per dag. Voor sporters worden zelfs hoeveelheden van 300-1000 mg per dag aanbevolen.
Wordt met urine uitgescheiden als de maximale reserve van 10 tot 12mg per liter bloed is bereikt. Een volwassenen heeft ongeveer vijf liter bloed (namelijk 1/13 van het lichaamsgewicht).
Bereiding en bewaren heeft veel invloed op het gehalte.