ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Magnesium

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Mineralen informatie

Magnesium (Mg)

Zit in sojabonen (bevat veel magnesium), zaden, noten, volle granen, zilvervliesrijst, groene groenten, vijgen, banaan, appels, vlees, vis en stroop.

Sonjabonen

Noten

Zilvervliesrijst

Groene groenten

Is noodzakelijk voor de vorming van ATP en is dus een onmisbaar bij de energiestofwisseling. Is essentieel voor tal van enzymen, de werking van de vitaminen B1 en B6. Het is onmisbaar voor de contractie van spiercellen. Heeft een algehele rustgevende werking.

Aanbevolen hoeveel per dag

300mg. Sporters: 400 tot 600 mg. De behoefte neemt toe bij lichamelijke en geestelijke inspanning. Ook voeding die veel eiwit en vet bevat verhoogt de behoefte. Het lichaam bevat tussen de 20 en 35 gram.

Tekort

Kan leidden tot overgevoelige spieren(spierkrampen), vermoeidheid, nervositeit, depressie, slaapstoornissen en trillende handen. Een groot percentage van de sporters heeft tekort aan magnesium.

Calcium en magnesium vullen elkaar aan in hun werking, maar ze dienen dan wel in een bepaalde verhouding in het lichaam aanwezig te zijn. Ideaal is een verhouding tussen 5:1 en 10:1. De calcium/magnesiumratio is vaak in onze dagelijkse voeding te hoog.

Mineralen informatie

Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site