ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Hartslagzones

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 93 Hartslagzones

Beste Stef,

Allereerst mijn hartelijke dank voor het Beginners loopschema. Ik heb er veel aan, zit nu in week 9 en het gaat erg goed. Ik heb voorheen nooit gerend, wel veel gewandeld. Rennen lukte nooit, liep letterlijk te hard van stapel, maar nu met het schema voel ik de vooruitgang.

Ik heb een vraag over de hartslag. Je schrijft dat de hartslag tussen de 75 en 85% moet zijn tijdens het schema. Bedoel je hiermee dat de hartslag nooit hoger mag zijn tijdens het rennen dan die 85% of bedoel je dat tijdens de hele training uit het schema de hartslag gemiddeld tussen de 75 en 85 % moet liggen?

Bij mij is het zo dat aan het einde van de training mijn hartslag boven de 85% is, maar gemiddeld over de hele training genomen ligt deze tussen 75 en 85%.

Ik ben 47, dus 220-47-15 = 158*85% = 134.3, gemiddeld zit ik op 130, maar op het laatste stuk van de training ga ik vaak boven de 150.

Alvast bedankt voor jouw reactie

Groet,

Jan


Ons antwoord

Beste Jan,

Leuk de horen dat het beginners schema duidelijk effect heeft.

Wat je nu doet is prima: het gaat erg goed.

Het is de bedoeling het grootste gedeelte van de training tussen de 75 en 85 % te zitten. Zo nu en dan er onder of boven is geen enkel probleem.

Je kunt ook je trainingen afwisselen: zo nu en dan een hele training rond de 75 of rond 85 %.

Nog een opmerking: 220-leeftijd-15 is een schatting van de anaŽrobe drempel.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site