ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Erg hoge hartslag

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 175 Erg hoge hartslag

Hallo Stef,

Mijn maximale hartslag is 219. Nu denk je misschien: dat kan nooit, maar ik heb dit gemeten met twee verschillende hartslagmeters op verschillende momenten. Als ik ga trainen dan kan ik makkelijk een uur lopen met een hartslag tussen de 185 en 190. Ik ben een man van 37 jaar, mijn rusthartslag is ongeveer 45 - 50, soms als ik goed getraind ben onder de 40. Mijn 10 kilometertijd is ongeveer 49 minuten en ik weeg 86 kilo bij 1.92 meter.

Jouw tabellen gaan maar tot een maximale hartslag van 200 of soms 210. Kun je die misschien een keertje aanpassen, zodat ik er ook wat aan heb?

Heb je verder nog tips? Blijkbaar hoor ik bij de 1% mensen met een max. hartslag die véél hoger ligt dan 220 - leeftijd. Ik heb nooit last van hartkloppingen, moet na een test naar de maximale hartslag wel even een minuutje op adem komen, maar al met al merk ik niks van een (te) hoge hartslag. Na een minuut wandelen zakt mijn hartslag ongeveer 30-40 slagen per minuut.

Groetjes en alvast bedankt.

Gerlof


Ons antwoord

Hallo Gerlof,

Ik heb de maximale hartslag waarde's in de tabellen verhoogd naar 220: Hartslagmeter en Wedstrijden lopen met een hartslagmeter.

Ik denk dat je gewoon de algemene hartslagmeter informatie kunt gaan gebruiken.

Voor meer info: Hartslagmeter tips.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site