ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

Hoge hartslag

Naar de hardloopwinkel van bol.com

Vraag 174 Hoge Hartslag

Beste Stef,

Allereerst complimenten over de site. Mooi opgezet, en zeker voor een beginnend hardloper als ik een goede bron van informatie.

Ik ben nu een half jaar aan het hardlopen, loop 3 x in de week, en geniet er enorm van. In het begin was ik na 1 minuut helemaal buiten adem, nu loop ik met niet al te veel moeite 3 kwartier achter elkaar. Heerlijk dat dat me is gelukt. Probleem is alleen mijn hartslag. In de eerste 2 minuten na de start stijgt die naar 180 Ė 185 (!) en dalen doet ie dan niet meer. Ik loop echt niet snel, maar zoín 9 km/u, maar zodra ik wil versnellen schiet mijn hartslag over de 190 heen, en dat voelt helemaal niet goed. Als ik terug ga naar wandelen daalt m'n hartslag wel snel. In rust is mijn hartslag ongeveer 60. De huisarts heeft mijn schildklier functie getest en een ECG gemaakt, maar daar kwam niets uit. Dat is natuurlijk fijn, maar ik zou zo graag wat harder gaan lopen nu. Heb je nog ideeŽn voor me, hoe ik dat zou kunnen bereiken? Ik ben 32, 1.72 m en 65 kilo. Verder ben ik gewoon gezond en beweeg ik veel. Hoop dat je wat tips voor me hebt.

Vriendelijke groet,

Chris


Ons antwoord

Beste Chris,

Ik kan je vraag niet goed beantwoorden. Dat je een hoge hartslag heb is normaal (dat hebben wel meer mensen). In de loop van de maanden word je hartslag tijdens de training waarschijnlijk lager. Je loopt nog maar een half jaar. Probeer regelmatig trainingen te doen waarbij je wat harder gaat. Bijvoorbeeld 5 x (20 sec met 40 sec rustig lopen) of 5 x (30 sec met 30 sec rustig lopen) en in de loop van de tijd:
5 x (60 sec met 60 sec rustig lopen) ect

Leuk! te lezen:

Ik ben nu een half jaar aan het hardlopen, loop 3 x in de week, en geniet er enorm van. In het begin was ik na 1 minuut helemaal buiten adem, nu loop ik met niet al te veel moeite 3 kwartier achter elkaar. Heerlijk dat dat me is gelukt.

Met vriendelijke groeten,

Stef


Stuur door
Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site