ALLES OVER HARDLOPEN
× Logo Runinfo Homepage Tools Looptraining Hardloopschema's Hardloopblessures Hartslagmeter Wedstrijden Sportvoeding Ideale gewicht Hardlopen Extra Tips Boeken Site

De geschiedenis van runinfo.nl

Naar de hardloopwinkel van bol.com

14 januari 2021: 20 jaar Runinfo.nl

Ongeveer hetzelfde stukje als bij het 10 jarige bestaan van Runinfo.nl (zie verder op). De afgelopen 20 jaar is Runinfo.nl enorm druk bezocht geweest en ook vaak door terugkerende bezoekers. Ook nu vergeten we niet te bedanken: Vraagstellers (van vragen hebben we het nodige geleerd), Compliment gevers (altijd leuk), Commentaar gevers (opmerkingen zijn altijd welkom) en vele anderen.

Geschiedenis van Runinfo.nl

Het allereerste begin van www.runinfo.nl ligt al veel verder terug in de vorige eeuw. Hieronder een korte samenvatting van het hele verhaal.

1985

Leuk dat hardlopen!

1985 ietsje later

Voortaan ga ik elke training opschrijven, zodat ik mijn vooruitgang in de gaten kan houden.

1990

Dat schriftje kan natuurlijk ook in de computer gezet worden. DbaseIV is daarvoor een geschikt programma. Na het trainingsbestand komt er ook een database om wedstrijden en persoonlijke records te verwerken.

1991

De mogelijkheid om te berekenen hoe snel er gelopen kan worden op een bepaalde afstand aan de hand van de tijd op andere wedstrijdafstand is de volgende stap. Het programma (dat ik in de tussentijd Runner heb genoemd) werkt niet echt snel. Zelfs te traag om grafieken van de weektotalen vlot te laten zien.

1992

De snelheid is toch belangrijk. Door Runner in de programmeertaal “C” te schrijven wordt het vele malen sneller.

1992

Na het programmeren van nog enkele (o.a. jaar overzichten) toepassingen probeer ik Runner.exe via een uitgeverij te verkopen. Omdat het niet voor Windows is geschreven lukt dat niet.

2000 internet

Aan Runner heb ik (en enkele loopvrienden) de afgelopen jaren veel plezier gehad. Het hardloopprogramma is ook uitermate geschikt om op het World Wide Web te zetten. Eerst maar eens grondig HTML leren.

2001

Het eerste begin is er; groot genoeg om op het internet te plaatsen. Op 14 januari 2001 wordt de eerste officiële bezoeker genoteerd.

2001 de rekenmachines

Via een spelletje op internet ontdek ik dat het ook mogelijk is om op webpagina’s te rekenen. Dus de rekenmachines die zijn gebruikt bij Runner kan ik ook op het internet zetten! Na de interactieve trainingstabellen volgen nog verschillende andere toepassingen.

2002 domeinnaam

Ik ga op zoek naar een aansprekende Nederlandse domeinnaam. Runner.nl? Loopinfo.nl wordt het ook niet: teveel o’s. Runnersworld.nl en hardlopen.nl zijn al bezet. Loopwereld.nl is ook een mogelijkheid. Het wordt uiteindelijk Runinfo.nl. Lekker kort en het is meteen duidelijk dat het over hardlopen gaat. De hosting wordt verzorgd door Yourhosting.nl

29 september 2003 Noordhollands dagblad

Een artikel “Een schat aan informatie” over Runinfo.nl verschijnt in het Noord-Hollands dagblad. Alle bezoekersrecords worden gebroken. Van onze verslaggever. Stef Blijboom uit Amsterdam, triatleet, maar vooral hardloper, heeft zijn homepage geregistreerd als runinfo.nl. Inmiddels is deze uitgebreid tot indrukwekkend niveau. 

Najaar 2003 Runnersworld magazine

De pagina “Trainen met hartslagmeter” verschijnt in het Runnersworld magazine van de bekende hardloopwinkelketen. Ook komt er op hun site een link naar Runinfo.nl. Het aantal bezoekers stijgt explosief.

2003

Met bol.com wordt een partnerprogramma aangegaan.

2004

Regelmatig worden er pagina’s toegevoegd. Nieuw zijn onder andere Energieverbruik en Schemabeginners. Het hostingpakket van Yourhosting.nl wordt uitgebreid, zodat er meer mogelijkheden zijn.

Januari 2006: vijf jaar runinfo.nl

Dit vijf jarige bestaan wordt gevierd met een loterij waarbij een polar RS100 hartslagmeter te winnen was.

Januari 2007

Sinds begin 2007 staat Runinfo.nl in Google.nl met het woord hardlopen op positie 2 en 3. Zie: www.google.nl/search?hl=nl&q=hardlopen

14 januari 2011: 10 jaar Runinfo.nl

Op 14 januari 2001 werd de eerste officiële bezoeker genoteerd. Wie de bezoeker was, hoe deze bezoeker Runinfo.nl vond, welke pagina('s) werden bekeken kunnen we niet meer achterhalen. Wel weten we dat Runinfo de afgelopen 10 jaar enorm druk bezocht is geweest en ook vaak door terugkerende bezoekers. We vergeten natuurlijk niet te bedanken (in willekeurige volgorde): Vraagstellers (van vragen hebben we het nodige geleerd), Compliment gevers (regelmatig een compliment werkt gewoon stimulerend), Commentaar gevers en vele anderen.

Januari 2017: ook voor mobiele telefoon beschikbaar

Naast tablet, laptop en desktop is runinfo.nl nu ook voor mobiele telefoon beschikbaar.

Lees ook

Complimenten aan Runinfo

Reageren?

Teken het het Gastenboek of neem contact op: Email

Overzichten
Looptraining

Hardloopschema's

Hardloopblessures

Hartslagmeter

Wedstrijden

Sportvoeding

Voeding

Ideale gewicht

Tools

Hardlopen

Extra

Tips

Boeken

Site